052 639 114

Cannelloni

Priprema:
Na ulju kratko popecite mladi luk narezan na kolutiće.
Dodajte Histris mljeveno meso, sol i papar, pa pirjajte podlijevajući vodom oko 20 minuta.
Nakon toga dodajte vrhnje, naribane sireve i narezani vlasac. Sve zajedno kratko prokuhajte, malo ohladite i ovim nadjevom nadjenite cannellone.
Cannellone položite u uljem namazanu vatrostalnu posudu i prelijte umakom od rajčice, a pripremite ga na sljedeći način: passatu pomiješajte s vodom, dodajte sol i papar, narezanu čili papričicu i šećer.
Kratko prokuhajte i prelijte preko cannellona, pospite naribanim sirom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta.
Posluživanje:
Cannellone poslužite uz zelenu salatu.
Savjet
Pred kraj pečenja foliju maknite, a cannellone još kratko zapecite.

Potrebne namirnice za 4 osobe
16 cannellona
2 žlice naribanog sira parmezana
Za nadjev:
80 g mladog luka (bijeli dio)
400 g mljevenog Histris mesa
3-4 žlice ulja
sol i papar
40 g naribanog sira parmezana
40 g naribanog sira grojera
200 ml vrhnja za kuhanje
50 ml vina
1 žlica narezanog vlasca
Za umak od rajčice:
400 ml Passate Podravka
250 ml vode
sol i papar
1 čili papričica
2 žličice šećera

Histris proizvodi čekaju na vas, kontaktirajte nas!

Za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte
Posjetite nas
  • Svakim radnim danom (ponedjeljak-petak) od 8:00 do 16:00 sati
  • Subota od 8:00 do 13:00 sati
  • Nedjelja i praznici zatvoreno