052 639 114

Punjene tikvice

Punjene tikvice mljevenim Histris mesom (Video recept: LINK )

Priprema:
Mljeveno meso propržiti na luku i začiniti.
Kad se ohladi, dodati rižu "al dente" češnjak i jaje.
Tikvice oprati i ostaviti sa korom te izdubiti sredinu.
Blago posoliti svaku tikvicu, pa ih puniti nadjevom.
Napraviti bešamel umak (na malo ulja propržiti brašno, ali paziti da ne potamni, pa naliti mlijeko, i ostaviti da provri).
Začiniti po ukusu i kuhati 5 minuta, pa ostaviti da se ohladi.
Tikvice složiti u vatrostalnu posudu, pa ih preliti bešamel umakom.
Između tikvica , u umak dodati malo sredine tikvica, koja je ostala kad smo ih izdubili.
Dodatno začiniti.
Tikvice posuti ribanim sirom i peći u pećnici na 180C, 30 minuta.
Servirati sa kiselim mlijekom ili vrhnjem.

Namirnice:
4 manje tikvice
2 glavice luka
1/2 kg mljevenog Histris mesa
češnjak
kosani peršin
šalica blanširane riže
sol i papar

Bešamel:
1 i 1/2 žlica brašna
malo ulja
1/2 L mlijeka
5 čaša kiselog mlijeka
začini (sol,papar)
150g gauda sira

Dobar tek želi Vam Histris!

Histris proizvodi čekaju na vas, kontaktirajte nas!

Za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte
Posjetite nas
  • Svakim radnim danom (ponedjeljak-petak) od 8:00 do 16:00 sati
  • Subota od 8:00 do 13:00 sati
  • Nedjelja i praznici zatvoreno