052 639 114

Cannelloni à la Histris

Video recept: https://www.youtube.com/watch?v=igCf0hNMwPc


Sastojci:
16 cannellona
2 žlice naribanog sira parmezana
Nadjev:
80 g mladog luka (bijeli dio)
400 g mljevenog Histris mesa
3-4 žlice ulja
sol i papar
40 g naribanog sira parmezana
40 g naribanog polutvrdog ovčjeg sira
200 ml vrhnja za kuhanje
50 ml vina
1 žlica narezanog vlasca
Umak od rajčice:
400 ml Passate Podravka
250 ml vode
sol i papar
1 čili papričica
2 žličice šećera


Priprema:
Na ulju kratko popecite mladi luk narezan na kolutiće.
Dodajte Histris mljeveno meso, sol i papar, pa pirjajte podlijevajući vodom oko 20 minuta.
Nakon toga dodajte vrhnje, naribane sireve i narezani vlasac. Sve zajedno kratko prokuhajte, malo ohladite i ovim nadjevom nadjenite cannellone.
Cannellone položite u uljem namazanu vatrostalnu posudu i prelijte umakom od rajčice, a pripremite ga na sljedeći način: passatu pomiješajte s vodom, dodajte sol i papar, narezanu čili papričicu i šećer.
Kratko prokuhajte i prelijte preko cannellona, pospite naribanim sirom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta.
Savjet:
Pred kraj pečenja foliju maknite, a cannellone još kratko zapecite.

Posluživanje:
Cannellone poslužite uz zelenu salatu.

Dobar tek želi vam Histris!