052 639 114

Histris punjena pljeskavica

Video recept: https://www.youtube.com/watch?v=SEIWLRCnvNs


Sastojci:
Histris mljeveno miješano meso - 500 g
Crveni luk sitno nasjeckan - 2 kom
Sitno kosani češnjak - 1 režanj
Sol, papar i ostali začini

Nadjev:
Naribani sir (gauda ili slično) - 15 dkg
Senf - 1 žličica
Sitno kosani češnjak - 1 režanj
Sitno naribani kiseli krastavac - 2 kom


Priprema:
U jednu posudu stavite mljeveno meso, sitno nasjeckani crveni luk, češnjak i začine. Dobro pomiješajte da se smjesa spoji i oblikujte četiri velike pljeskavice.
Za nadjev pomiješajte sitno nasjeckan češnjak, naribane krastavce, sir i senf, te podjelite na polovicu pljeskavice, sa drugom polovicom poklopite i pritisnite rubova da ne izađe nadjev.
Najbolje su pečene na grilu ali može i u gril tavu. Na malo ulja pecite s jedne strane cca 5 min na srednjoj jakoj vatri i onda okrenite i pecite još cca 4-5 min.
Poslužite uz mladi luk, ajvar i prženi krumpir, a i svaka svježa salata ide uz to.
Tko voli pikantno može u nadjev dodati nasjeckanu čili papričicu.
Dobar tek želi Vam Histris.