052 639 114

Punjene tikvice

Video recept: https://www.youtube.com/watch?v=NoCMBSqTe80

Namirnice:
4 manje tikvice
2 glavice luka
1/2 kg mljevenog Histris mesa
češnjak
kosani peršin
šalica blanširane riže
sol i papar

Bešamel:
1 i pol žlica brašna
malo ulja
1,5 l mlijeka
začini (sol,papar)


150 g gauda sira


Priprema:
Mljeveno meso propržiti na luku i začiniti. Kad se ohladi, dodati rižu "al dente" češnjak i jaje.
Tikvice oprati i ostaviti sa korom te izdubiti sredinu.
Blago posoliti svaku tikvicu, pa ih puniti nadjevom.
Napraviti bešamel umak (na malo ulja propržiti brašno, ali paziti da ne potamni, pa naliti mlijeko, i ostaviti da provrije).
Začiniti po ukusu i kuhati 5 minuta, pa ostaviti da se ohladi.
Tikvice složiti u vatrostalnu posudu, pa ih preliti bešamel umakom.
Između tikvica, u umak dodati malo sredine tikvica, koja je ostala kad smo ih izdubili.
Dodatno začiniti.
Tikvice posuti ribanim sirom i peći u pećnici na 180C, 30 minuta.
Servirati sa kiselim vrhnjem.

Dobar tek želi Vam Histris!