052 639 114

Sarma je kraljica zime!

Video recept: https://www.youtube.com/watch?v=Auy_wtcl8IA


Sastojci:

600g Histris mljeveno mješano meso

100g Histris pancete (sitno na kockice narezano)

1 glavica kupusa

Histris suha kobasica

10 dag riže

2 jaja češnjaka (sitno nasjeckan u maslinovom ulju)

slatka crvena mljevena paprika

peršin (sitno nasjeckan) – nije obavezno

dvije žlice domaće masti

sol, papar i papar u zrnu


Priprema:

Od glavice zelja izdvojite listove, izrežite gornji dio korijena i operite listove.

U loncu otopite malo domaće masti, dodajte sitno nasjeckan češnjak i malo koncentrata rajčice.

U međuvremenu, pripremite smjesu za sarmu. Histris mljevenom mješanom mesu, dodajte sitno narezanu Histris kobasicu, rižu, sitno marezan češnjak, jaja, sol, papar. Smjesu dobro izmiješajte i ostavite da odstoji.

U listove zelja zamatajte smjesu i pravite sarmice tako da prvo motate sredinu pa zatim uvrćete krajeve prema unutra. Slažite sarme u lonac, dodajte izrezani ostatak kupusa i narezanu pancetu. Na kraju zalijte hladnom vodom toliko da prekrije složene sarme u loncu.

Kuhajte oko dva sata na laganoj vatri. Sarmu nikada ne miješajte, samo lagano protresite lonac.

Servirajte uz kuhani ili pire krumpir.

Dobar tek želi Vam Histris!