pljukanci_s_kobasicama_rokulom_i_cherry_rajcicama_Histris

Pljukanci sa istarskom kobasicom, cherry rajčicama i rokulom

Sastojci:

200g domaćih pljukanci

kockica maslaca

200g Histris istarskih kobasica

150 g cherry rajčica

1 dcl vina malvazija

100 g rokule

sol, papar

sir parmezan

Priprema:

Umijesite pljukance i kuhajte u slanoj kipućoj vodi nekoliko minuta. Ako koristite kupovne, kuhajte prema uputama na pakiranju.

U tavi na otopljenom maslacu prepecite narezanu Histris istarsku kobasicu. Nakon par minuta, dodajte cherry rajčice narezane na četvrtine, posolite i popaprite. Kada se rajčice opuste podlijte ih vinom. Dobro sve promiješajte.

Vino će nakon dvije – tri minute ishlapiti pa u umak direktno iz vode ubacite pljukance, prodinstajte još pola minute, na kraju umješajte rokulu i poslužite s listićima parmezana.

Dobar tek želi Vam Histris!

Najnovije iz Histris kužine!

Izbornik