mesne_okruglice-histris

Mesne Histris okruglice

Sastojci:

Namirnice za okruglice:

Mljevena meso Histris – 500 gr
Krušne mrvice – 50 gr
Mlijeko – 1,5 dcl
Jaje – 1 kom
Ulje za prženje cca – 3 dcl
Češnjak – 1 režanj
Svježi peršin, maslinovo ulje, sol i papar – prema potrebi

Za umak:

Glavica luka – jedna manja
Češnjak – 1 režanj
Pelati – 250 gr
Pasirana rajčica – 500 ml
Sviježi ili suhi začini – peršin,bosiljak i dr.
Sol, papar i maslinovo ulje – po potrebi

Priprema:

Krušne mrvice prelijte mlijekom, promiješajte dok se ne pretvore u kašastu smjesu. Dodajte mesu i promiješajte. Nakon toga dodajte jaje, nasjeckani peršin i češnjak, sol i papar te nastavite miješati da smjesa postane kompaktna i svi sastojci budu ravnomjerno raspoređeni. Rukama oblikujte okruglice cca 3-5 cm. Zagrijte ulje u tavi i popržite okruglice sa svih strana. U tavi na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, kada omekša i lagano požuti, dodajte nasjeckani češnjak, kratko još dinstajte, ulijte nasjeckane pelate i pire od rajčica. Kada se umak malo zgusne dodate začine, sol i papar, mesne okruglice i kuhajte cca 25-30 min. Mesne okruglice se mogu poslužiti uz pire krumpir, rižu ili tjesteninu.

Dobar tek želi Vam Histris!

Najnovije iz Histris kužine!

Izbornik