Sastojci:
16 cannellona
2 žlice naribanog sira parmezana
Nadjev:
80 g mladog luka
400 g mljevenog Histris mesa
3-4 žlice ulja
sol i papar
40 g naribanog sira parmezana
40 g naribanog polutvrdog ovčjeg sira
200 ml vrhnja za kuhanje
50 ml vina
1 žlica narezanog vlasca
Umak od rajčice:
400 ml pasirane rajčice
250 ml vode
sol i papar
1 čili papričica
2 žličice šećera
Priprema:
Na ulju kratko popecite mladi luk narezan na kolutiće.
Dodajte Histris mljeveno meso, sol i papar pa pirjajte podlijevajući vodom oko 20 minuta.
Nakon toga dodajte vrhnje, naribane sireve i narezani vlasac. Sve zajedno kratko prokuhajte, malo ohladite i ovim nadjevom nadjenite cannellone.
Cannellone položite u uljem namazanu vatrostalnu posudu i prelijte umakom od rajčice, Umak pripremite na način: pasirane rajčice pomiješajte s vodom, dodajte sol i papar, narezanu čili papričicu i šećer.
Kratko prokuhajte i prelijte preko cannellona, pospite naribanim sirom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta.
Savjet:
Pred kraj pečenja foliju maknite i cannellone još kratko zapecite.
Dobar tek želi Vam Histris!