Autohtona linija Histris delicija izrađena je od visokokvalitetnog mesa koja je začinjena lokalnim biljem i začinima, a zatim sušena i odležana nekoliko mjeseci kako bi razvila svoj jedinstveni okus. Histris suhomesnati proizvodi sastavni su dio istarske kulinarske tradicije, a najčešće se poslužuju kao dio mesne plate uz domaće sireve, maslinovo ulje i vino.
U Histris paketima svi su okusi Istre!
Histris objedinjuje suhomesnate delicije, vino, sir i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Na istarskoj crljenici, gdje povjetarac okupan rosom morske soli miluje maslinu i vinovu lozu. Ta ista sol neizostavna je u proizvodnji istarskih suhomesnatih delicija, a zrak daje presudnu ulogu u stvaranju autohtonog okusa.
Histris salame od jelena i divlje svinje s tartufima jedinstveni su proizvodi na hrvatskom tržištu, ujedno i premium proizvodi zbog limitirane proizvodnje i ograničenih prirodnih resursa. U Histris proizvodima od divljači koristi se isključivo meso divljači hrvatskih slobodnih lovišta, pomirenje koristivosti i poštovanje prirodnih načela, proizvod čini bogatim bjelančevinama i neopterećen udjelom masti pa u rapsodiji okusa dominira specifičan okus dubina hrvatskih šuma.
Polutrajne istarske kobasice i polutrajni istarski ombolo Histris odražavaju bogatstvo okusa istarske tradicije, svojim suptilnim začinima i pažljivim procesom proizvodnje. Uz premium šunku, hrenovke i sočne kranjske kobasice, sada je moguće uživati i putem Histris web shopa.
TORAČ – ekstra djevičansko maslinovo ulje
Crvena je istarska grud gdje morski povjetarac grli masline obitelji Milotić. Lahor maglice nosi dar soli, rasipa je među krošnje, obavija i pleše, vuče u nebeske visine. Zagrljeni rastu, snivaju, rađaju i zriju. I tu nastaje maslinovo ulje Torač – nadahnuto prirodom regije Istre i duboko ukorijenjene tradicije uzgoja maslina i proizvodnje maslinovog ulja jedinstvenog okusa i mirisa.