Histris je istarski brand izrastao iz tradicije i majstorskog umijeća u obradi mesa i spravljanju mesnih delicija domaćih ljudi. Priprema mesa i proizvodnja mesnih proizvoda odvija se u Svetom Petru u Šumi, u proizvodnom pogonu opremljenom vrhunskom tehnologijom čime se osigurava potpuna kontrola procesa.

Podneblje, najkvalitetnije meso, tehnika izrade i iskustvo od izuzetne su važnosti, ali ono što zaista razlikuje je naša ljubav prema lstri i tradiciji – nezamjenjiv sastojak koji čini Histrisove suhomesnate proizvode jedinstvenima. Stoga ne čudi da su upravo Histrisovi proizvodi nagrađeni zvjezdicama Superior Taste Award – prestižnom nagradom koju dodjeljuje Međunarodni institut za okuse hrane i pića sa sjedištem u Bruxellesu. Priznanje označava proizvode potvrđene kvalitete i izvanrednog okusa.

Autohtona linija Histris delicija obuhvaća suhomesnate proizvode pripremljene po tradicionalnoj istarskoj recepturi uz dodatak jednostavnih sastojaka; najkvalitetnijeg domaćeg mesa, soli, lovorova lista i papra. Uz tradicionalne istarske proizvode svoju prepoznatljivost Histris može zahvaliti specifičnim kobasicama i salamama od divljači, jelena i divlje svinje, izvrsnim alternativama klasičnim kobasicama i salamama.

Histris proizvodi su ponosni nositelji oznake Meso hrvatskih farmi, Znak u neobveznom sustavu označavanja koje provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) s ciljem jasnog i nedvosmislenog informiranja potrošača o podrijetlu i utvrđenoj kvaliteti mesnih proizvoda u Republici Hrvatskoj. Također, svi proizvodi su bez glutena, bez soje i bez laktoze.