sarme-histris

Sarma je kraljica zime!

Sastojci:

600g mljeveno miješano meso Histris

100g Pancete Histris

1 glavica kupusa

Histris suha kobasica

10 dag riže

2 jaja češnjaka (sitno nasjeckan u maslinovom ulju)

slatka crvena mljevena paprika

peršin (sitno nasjeckan)

dvije žlice domaće masti

sol, papar i papar u zrnu

Priprema:

Od glavice zelja izdvojite listove, izrežite gornji dio korijena i operite listove.

U loncu otopite malo domaće masti, dodajte sitno nasjeckan češnjak i malo koncentrata rajčice.

U međuvremenu, pripremite smjesu za sarmu. Histris mljevenom mješanom mesu, dodajte sitno narezanu Histris kobasicu, rižu, sitno marezan češnjak, jaja, sol, papar. Smjesu dobro izmiješajte i ostavite da odstoji.

U listove zelja zamatajte smjesu i pravite sarmice tako da prvo motate sredinu pa zatim uvrćete krajeve prema unutra. Slažite sarme u lonac, dodajte izrezani ostatak kupusa i narezanu pancetu. Na kraju zalijte hladnom vodom toliko da prekrije složene sarme u loncu.

Kuhajte oko dva sata na laganoj vatri. Sarmu nikada ne miješajte, samo lagano protresite lonac.

Servirajte uz kuhani ili pire krumpir.

Dobar tek želi Vam Histris!

Najnovije iz Histris kužine!

Izbornik