Sastojci:
4 Kranjske kobasice Histris
1 veća glavica luka
2 režnja češnjaka
4 krumpira
4 jaja
svježi peršin
sol, papar
ulje
Priprema:
Skuhajte krumpire u kori, pustite da se ohlade i ogulite.
Narežite ih na kockice.
Nasjeckajte luk i češnjak, a Histris Kranjske kobasice narežite na kolutiće.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi pa prvo dodajte luk. Kad luk lagano požuti, kratko popržite češnjak zatim dodajte Kranjske kobasice. Pecite sve na tavi 3-4 minute.
Dodajte narezani krumpir. Dobro sve promiješajte i pustite neka se peče na tavi još oko 5 minuta. Ugasite vatru i preko svega razbijte jaja na oko, posolite i popaprite.
Premjestite tavu u pećnicu koja je zagrijana na 180 stupnjeva i pecite još oko 8 minuta, dok bjelanjak ne pobijeli i dok ne postigne čvrstu formu.
Pospite grubo nasjeckanim listićima svježeg peršina.
Dobar tek želi Vam Histris!