Dostava na području Istarske županije je besplatna.
Vruca_tava-Histris

Vruća tava za bogati zimski doručak

Sastojci:

4 Kranjske kobasice Histris
1 veća glavica luka
2 režnja češnjaka
4 krumpira
4 jaja
svježi peršin
sol, papar
ulje

Priprema:

Skuhajte krumpire u kori, pustite da se ohlade i ogulite.

Narežite ih na kockice.

Nasjeckajte luk i češnjak, a Histris Kranjske kobasice narežite na kolutiće.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi pa prvo dodajte luk. Kad luk lagano požuti, kratko popržite češnjak zatim dodajte Kranjske kobasice. Pecite sve na tavi 3-4 minute.

Dodajte narezani krumpir. Dobro sve promiješajte i pustite neka se peče na tavi još oko 5 minuta. Ugasite vatru i preko svega razbijte jaja na oko, posolite i popaprite.

Premjestite tavu u pećnicu koja je zagrijana na 180 stupnjeva i pecite još oko 8 minuta, dok bjelanjak ne pobijeli i dok ne postigne čvrstu formu.

Pospite grubo nasjeckanim listićima svježeg peršina.

Dobar tek želi Vam Histris!