zapecene_paprike_s_mozzarellom_i_histris_pancetom-1

Zapečene paprike s mozzarellom i Histris pancetom

Sastojci:

4 svježih paprika (crvena, žuta, zelena)
250 g mozzarelle
500 g Histris mljevenog mesa
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
250 šampinjona
200 g pasirane rajčice
vlasac
1 mala čili papričica
50 g sira parmezana
Histris panceta
sol, maslinovo ulje

Priprema:

Paprike prerežite po pola, očistite koštice, operite i posušite. Premažite maslinovim uljem. Stavite ih u posudu za pečenje, posolite pa ih ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C. Pecite oko 15 minuta. Potom ih izvadite iz pećnice, iscijedite vodu koju su paprike pustile tijekom pečenja. Dok se paprike peku, pripremite umak. Nasjeckajte sitno luk i pirjajte na zagrijanom maslinovom ulju, dodajte češnjaka i čili papričicu. Ubacite Histris mljeveno meso i dobro ga usitnite. Pirjajte 10 minuta.

Potom dodajte šampinjone koje ste očistili i prerezali po pola, sve lagano posolite. Nakon 5 minuta dodajte pasiranu rajčicu i pustite da se umak krčka dok ne ispari sva tekućina. Izvadite paprike iz pećnice i svaku polovicu paprike napunite umakom. Na papriku i umak dodajte komadiće mozzarelle i fetu Histris pancete. Vratite sve u pećnicu na 5 minuta. Servirajte toplo.

Dobar tek želi Vam Histris!