Ombolo istarski suhi

2.50 17.50 

U Istri još poznat kao žlomprt zarebnjak. Histris istarski ombolo mesni je dio svinjskog karea odvojen od kosti i kože, osušen u komadu s u potpunosti otklonjenim masnim tkivom. Natrljan je solju, paprom, češnjakom, sušenim ružmarinom i lovorom. U ustima ostavlja svjež okus mesa obogaćen umjereno uravnoteženim notama začina lokalnog podneblja. Neizostavan je sastojak tradicionalne istarske dobrodošlice na tanjuru sljubljen s čašom istarske malvazije ili terana.

Vrsta mesa: svinjski kare bez kosti i kože

Začini: sušeni ružmarin i lovor, sol, papar

Karakteristike: veliki udio bjelančevina, vrlo mali udio masnoće

Čuvanjedo 8°C
Pakiranje700 g, 200 g, 80 g
Karakteristikebez glutena, bez laktoze, bez soje
Vrijeme zrenja60 dana

Energija 464,48 kJ/110,91 kcal

Masti 5,51 g

Zasićene masne kiseline 2,29 g

Ugljikohidrati 0,95 g

Od kojih šećeri 0,25 g

Bjelančevine 14,38 g

Sol 6,8 g

Možda će vas zanimati