Trajna istarska kobasica s tartufima – bez nitrita

6.50 

NA ZALIHI

S dodatkom listića istarskog tartufa, Histris istarska kobasica s tartufom od odabranog mesa zrelijih domaćih svinja prava je delicija koja jamči gastronomski doživljaj lokalnog. Istarski tartuf je podzemna gljiva vrlo specifičnog mirisa i okusa, jedinstvena u svijetu. Njegovo je prirodno stanište dolina rijeke Mirne i Motovunska šuma. Prirodne količine su ograničene, a o načinima uzgoja crnog tartufara se još uvijek ne zna previše. Ovaj dragocjeni gomolj lovi se isključivo uz pomoć pasa tartufara u određenom periodu godine. U kombinaciji s kobasicom napravljenom po tradicionalnoj recepturi čini prepoznatljiv i na stolu uvijek poželjan brend poluotoka. Zbog vrlo intenzivnog mirisa i okusa, ali i prirodne ograničenosti, tartuf se koristi u izrazito malim količinama – udio crnog tartufa u istarskoj kobasici s tartufima Histris (Tuber aestivum, vittad.) iznosi 3 %.

BEZ NITRITA – NITRITE FREE Histris proizvodi označeni zelenom markicom u sastavu nemaju nitrite.

Vrsta mesa: svinjska lopatica i leđno čvrsto masno tkivo

Začini: češnjak, vino malvazija, sol, papar, s dodatkom listića tartufa

Čuvanjedo 8°C
Pakiranje200 g
Karakteristikebez glutena, bez laktoze, bez soje
Vrijeme zrenja25 dana

Energija 1722,73 kJ/415,8 kcal

Masti 35,74 g

Zasićene masne kiseline 13,5 g

Ugljikohidrati 0,5 g

Od kojih šećeri <0,1 g

Bjelančevine 23,05 g

Sol 4,2 g

Možda će vas zanimati