Trajna istarska kobasica – bez nitrita

5.00 

NA ZALIHI

Spravljena / proizvedena od pomno odabranog mesa zrelijih domaćih svinja. Histris istarska kobasica (trajna) uravnoteženog je omjera mesa i masti te mediteranskih začina s dodatkom istarske malvazije u kojoj je diskretno prokuhan češnjak i lovorov list. Istarska kobasica prirodnog je okusa i mirisa, elegantne konzistencije s daškom slatkoće, uz vrlo kontrolirano doziranje soli. Tekstura je elastična, kompaktna i impresivna za trajni suhomesnati proizvod, privlači bojom i oblikom, a okus u ustima je odličan. Zbog komadića mišićnog tkiva crvenkaste i masnog tkiva bijele boje presjek nalikuje mozaiku. Spravljena po tradicionalnoj recepturi, od davnina je omiljeni izbor autohtone gurmanske ponude za čašćenje nepca ukućana i gostiju. Prvi pisani tragovi o istarskoj kobasici stari su pet stoljeća, a sama riječ kobasica potječe iz latinskog jezika, od riječi salsicius što znači „pripremljeno soljenjem“. Homer spominje kobasicu još u epu „Odiseja“.

International Taste Award: Izvrstan proizvod autentičnog i prirodnog okusa te mirisa, elegantne konzistencije, s daškom slatkoće dobro izbalansiranih nota arome mesa uz vrlo kontrolirano doziranje soli i lokalnih začina. Tekstura je elastična, kompaktna i impresivna za trajni suhomesnati proizvod pa bojom i oblikom vrlo privlači, a okus u ustima je odličan!
BEZ NITRITA – NITRITE FREE Histris proizvodi označeni zelenom markicom u sastavu nemaju nitrite.

Vrsta mesa: svinjska lopatica i leđno čvrsto masno tkivo

Začini: češnjak, istarska malvazija, sol, papar

Čuvanjedo 8°C
Pakiranje200 g
Karakteristikebez glutena, bez laktoze, bez soje
Vrijeme zrenja25 dana

Energija 1722,73kJ/415,8 kcal

Masti 35,74 g

Zasićene masne kiseline 13,5 g

Ugljikohidrati 0,5 g

Od kojih šećeri <0,1 g

Bjelančevine 23,05 g

Sol 4,2 g

Možda će vas zanimati