Salama od boškarina

2.80 19.00 

Boškarin je autohtono istarsko govedo, simbol Istre i istarskog načina života. Doseže masu i do 1300 kilograma. U prošlosti je svako istarsko domaćinstvo u štali imalo barem grlo ili dva. Najčešće se koristio u poljoprivredi za oranje polja i druge fizički zahtjevne radnje te kao hrana težaka. Danas se meso boškarina smatra pravom gurmanskom delicijom u Istri – s notom ekskluzivnosti. Životinji treba pet-šest godina da doživi punu zrelost, a i nakon niza aktivnosti za spašavanje od izumiranja ove autohtone pasmine i valorizacije mesa, broj uzgojenih grla je ograničen, dok meso nosi oznaku izvornosti. Histris trajna salama od mesa boškarina jedna je od premium delicija specifičnog mirisa i okusa. Pripravljena je od najkvalitetnijeg mesa istarskog boškarina s dodatkom domaćeg svinjskog mesa i začina. U ustima ostavlja okus zrelog mesa govedine i slatkoće.

Vrsta mesa: meso boškarina, svinjska lopatica, čvrsto masno tkivo

Začini: cimet, sol, papar

Karakteristike: meso autohtonog istarskog goveda

Čuvanjedo 8°C
Pakiranje600 g, 300 g, 80 g
Karakteristikebez glutena, bez laktoze, bez soje
Vrijeme zrenja25 dana

Energija 1755,71 kJ/495,8 kcal

Masti 35,53 g

Zasićene masne kiseline 11,5 g

Ugljikohidrati 0,5 g

Od kojih šećeri <0,1 g

Bjelančevine 19,05 g

Sol 3,95 g

Možda će vas zanimati