Trajna istarska kobasica s orasima

6.00 

NA ZALIHI

Proputovao je cijeli svijet i uvijek bio na tronu, u početku kao hrana rimskih bogova, kasnije engleskih kraljeva, danas slovi kao „lijek za ljude“. I u Istri orah ima povijest. Njime su težaci tratili vrijeme za dugih zimskih večeri: sjedili bi uz ognjište i kljucali orašasto voće izgledom slično ljudskom mozgu, zaštićeno drvenastom ljuskom koja krije jezgru ploda. Voće je sinonim slatkog, grijeha, dara na kraju obroka, pa je orah bio užitak za istarskog težaka dok je usmenom predajom educirao nove naraštaje, plašio ih tajanstvenim silama i nadnaravnim bićima za koja se vjerovalo da se okupljaju baš ispod krošnje oraha. I danas je orah neizostavna ponuda stola svake istarske konobe.

Vrsta mesa: svinjska lopatica i leđno čvrsto masno tkivo.

Začini: češnjak, lovorov list, sol, papar, s dodatkom oraha.

Čuvanjedo 8°C
Pakiranje200 g
Vrijeme zrenja25 dana
Karakteristikebez glutena, bez laktoze, bez soje

Energija 1722,73 kJ/415,8 kcal

Masti 35,74 g

Zasićene masne kiseline 13,5 g

Ugljikohidrati 0,5 g

Od kojih šećeri < 0,1 g

Bjelančevine 23,05 g

Sol 4,2 g

Možda će vas zanimati