Trajna istarska kobasica s orasima

6.50 

NA ZALIHI

Kobasica s orasima, kao jedan od najcjenjenijih specijaliteta, ima bogatu povijest koja je proputovala cijeli svijet. Od rimskih bogova do engleskih kraljeva, ovaj jedinstveni spoj okusa uvijek je bio na tronu. U Istri, orah nije samo hrana, već i simbol tradicije i kulture.

Orah, koji je bio omiljen među istarskim težacima, koristio se kao poslastica tijekom dugih zimskih večeri. Dok su sjedili uz ognjište, težaci bi uživali u orašastom voću, čiji oblik podsjeća na ljudski mozak. Ovaj plod, zaštićen čvrstom ljuskom, bio je sinonim za slatkoću i užitak nakon obroka.

Osim što je bio poslastica, orah je u istarskoj tradiciji imao i mistično značenje. Vjerovalo se da se ispod krošnje oraha okupljaju nadnaravna bića, što je činilo ovaj plod još tajanstvenijim i posebnijim. Danas, orah i dalje zauzima posebno mjesto na stolovima svake istarske konobe, a kombinacija u Histrisovoj Istarskoj kobasici s orasima pruža neponovljiv užitak.

Vrsta mesa: svinjska lopatica i leđno čvrsto masno tkivo.

Začini: češnjak, lovorov list, sol, papar, s dodatkom oraha.

Više o istarskoj kobasici s orasima pročitajte na linku: https://www.histris.hr/novosti/istarska-kobasica-orah/

Čuvanjedo 8°C
Pakiranje200 g
Vrijeme zrenja25 dana
Karakteristikebez glutena, bez laktoze, bez soje

Energija 1722,73 kJ/415,8 kcal

Masti 35,74 g

Zasićene masne kiseline 13,5 g

Ugljikohidrati 0,5 g

Od kojih šećeri < 0,1 g

Bjelančevine 23,05 g

Sol 4,2 g

Možda će vas zanimati